I ljusgrön plysch

En senapsgul filt. Fin tycker jag. Skulle nog även vill ha. Och ständigt en vas med färska, inte vissna, tulpaner. Se sen den omklädda pallen i ljusgrön plysch.



Jag inspireras.



Det gör jag som mest och bäst när jag läser Sköna hem. Det finns ingen inredningstidning som är så bra som den. Jag får många ideér och sakta sakta växer vårt hem fram. En gång i månaden dimper magasinet ner i vårt postfack vid entrén. I dag hade jag tur. I dag var det åter dags.

Ett krypsteg i taget

  • I torsdags ställde byggarna dit containern och toaletten. Det är ju viktigt det där med kaffe och att få möjligheten att lätta på trycket.
  • I fredags kom leveransen av byggställningarna. Det är ju bra. Punkt.
  • I dag, måndag monterade byggarna en (liten) etapp. De jobbar snabbt de här grabbarna!



    Så just nu står bara grejerna utanför vår entré och väntar. Tänk inte på trafiken - bräderna stör nog ingen.

Byggare har flyttat in

Jag måste ha varit väldigt trött när jag i dag kom hem från jobbet. Efter att vi ätit middag skulle Peter kila iväg på styrelsemöte med bostadsrättsföreningen och då sa jag:

- Kom i håg nu att fråga när de kör i gång med fasadrenoveringen. När ska de börja?
- De har just ställt hit en toalett och container.
- Va, var då?
- Den står ju här utanför. Gå och titta.



Blindstyre. Jag hade sikte inställt på vår husport när jag gick förbi - inget annat - och bara råkade missade denna lilla pjäs. Toaletten skymtar ni bakom busken. Men jag är ganska säker på att byggcontainern inte fanns där i morse i alla fall. Ganska säker.


Vita rummet

Det är vårt kök. De allra flesta flyttkartongerna är uppackade, eller undangömda. Det börjar bli ordning. Vi börjar med ett avklätt rum och klär det allt eftersom inspirationen kommer. Som glasblomman som jag ställde på spegelhyllan. Den ingivelsen bara kom. Där ska du stå.

Kakel återstår. Likaså knoppar på luckor och lådor. Lock ska sätta fast på elgrupperna. Och vi skulle helt klart behöva olja in bänkskivan både en, två tre och fyra gånger till. Ja i alla fall utspritt på några månader. Men vi har hört att kakel behöver inte sättas upp förran om sex månader. Det känns bra. Men ikväll fick jag faktiskt en kakel-ideé. Vi får se om jag får gehör av Peter och infriar den. Ni får se.





Börjar ni förstå att jag visar er rum för rum?

Här är vår gata



I det där sista terrakotta-oranga huset - där bor vi. Fasaden är trött och gammal, närmare bestämt 80 år. Snart blir den ny, reparerad och hel. Nästa vecka börjar byggjobbarba resa byggställningarna utanför. Vi tittar bara på, den här gången. 

Uppklädd hall

Vi har jobbat. Vilat. Haft semester. Besök. Inte orkat. Velat. Kunnat - fixa i lägenheten. Men vi har också gjort - en del - klart i lägenheten. Hallen har klätts in i ett skoskåp. Nio fack med plats för minst två par skor vardera. Jag har fem fack. Peter har fyra.
Hallen har också fått en blomma, faktiskt vår första fytta-in-present-blomma, då det såg ut så här. Blomman fick hedersplatsen vid entrén och äran att välkomna våra gäster.



Välkomna!

RSS 2.0