Flytten

Den 26 juni gick flyttlasset från Körsbärsvägen i innerstan till Gustavslundsvägen i närförorten. Vi hade bara lite att göra först.



Som att packa. Trots inställd midsommar så behövde vi packa det allra sista på flyttdagsmorgonen.



Och så här såg det ut till slut.



Flyttklart, med diverse övrigtlådor. "Ska du ha med den här", frågade flytthjälpen Louise och höll upp en grej. Jo, visst den ska med. Vi har bara inte hunnit packa ned den...



Trots midsommarhelg lyckades vi skrapa ihop flytthjälp i form av två starka reservofficerare, Fredrik och David, (tre med Peter) och en ekonom, Louise. David hade sagt innan "De har inte så mycket grejer". Nja, vi hade ju hyrt den största bilen vi hittade. "Oj, hade ni grejer i förrådet också". Jajamen.



Sen bar det i väg med flyttlasset till Alvik. Peter var helnöjd när vi lämnade Roslagstull.



20 minuter senare närmade vi oss Alvik. Ser ni skylten?



Om ni var uppmärksamma såg ni att vi skulle svänga vänster vid rödljusen. Det gjorde vi. Efter vänstersvängen hamnade vi här - på Gustavslundsvägen och flyttresan stannade vid det aprikosfärgade huset som sticker upp i huslängan längst ner på höger sida.



Fyra timmar efter att flytthjälpen anlänt till Körsbärsvägen var allt på plats på Gustavslundsvägen. Tre trappor. Ingen hiss.



Många av er har efterfrågat efterbilder alá kommit på plats bilder. Ja, så här såg det ut i köket efter inflyttning och så här ser det ut nu. Visst vi har rest upp matbordet, flyttat ut kistan till vardagsrummet och bytt plats på flyttlådorna, men vi lever fortfarande i kaos. Det är en erfarenhet det också - och att ta hem mamma när det ser ut så här. "Ja, nog har ni lite pyssel", sa hon när hon var förbi i förra veckan. Jo, lite grann.

Flyttuppladdning

Sisodär någon vecka innan den sista juni damp verkligheten ner på oss. Då insåg vi:

- att den sista juni är en torsdag. Då blir det svårt att få flytthjälp plus att vi vill ha några dagar till godo för att städa ur den gamla lägenheten, som vi bara hade till och med den sista juni.

- att vi måste flytta helgen innan.

- att sista helgen innan den sista juni är midsommarhelgen.

- att vi inte kan fira midsommar i år. Vi ställde in midsommar. Det kändes bäst så för då har vi ju inte försummat midsommar. Vi hoppade helt enkelt över det i år. Det var ingen midsommar i år.

- att många är borta på midsommar.

- att det blir svårt att skaffa flytthjälp.

- att vi trots det måste flytta och att det faktiskt löser sig. Se vi har ju flyttat och lever.



Men vi var trötta dagarna innan. På midsommarafton städade vi i nya lägenheten och packade i den gamla. Sen blev det så sent att jag fick för mig att provligga på sovrumsgolvet för att se om det gick att sova där. Vi provade till och med några filtar, men det blev för hårt. Första natten i Alvik fick vänta.

Förresten, spettslampan ska bort vare sig Peter vill eller inte. Han vill inte. Det är faktiskt sant.


1 vecka före flytt

Veckan innan vi skulle flytta in i lägenheten sa jag upp mig som hantverkare. Det där med att äta snabbmat till lunch var aldrig riktigt min grej. Hur mycket jag än försökte. Och kollegerna som jag såg nere på gatan, vi fick ingen bra kontakt. Det blev aldrig någon afterwork. Byggarbetande fick bli min hobby i stället. Vem tog då över när det var som mest kritiskt med tid innan flytten? Jo, Peter. Nu var det slut på finluncher på Södermalm och dags för honom att komma i kontakt med sina norrländska rötter genom hederligt kroppsarbete. Själv låg jag inte på soffan och åt chockladpraliner för att läka min kroppsverk. Nej jag jobbade jag också, men numera som journalist. Första dagen på min nya arbetsplats visade sig bli lukrativ. Jag fick både en iPhone och en macbook pro (om än till låns). Det kunde aldrig hantverkarfacket erbjuda.



Den där Peter han kan han också. Medans jag skrev vid skrivbordet på Aftonbladets nyhetsredaktion hade han börjat sätta upp luckor. Och så klart var jag snäll och levererade pizza till hantverkaren Peter.



Erik kämpade in i det sista med att hjälpa oss innan han skulle på semester till Höga kusten. Piro ett var att få i gång vattnet. Här gör han hål för vattenblandaren.



På min lediga tid sysslade jag med min numera hobby - totalrenovera en lägenhet för första gången. Jag la silikon på insidan av bänkskivan för diskbänken innan vi la en packning på ovansidan och skrivade fast diskbänken.



Diskbänk på plats. Check! Vattenblandare. Check! Timmarna senare var även vatten- och avloppsrör i kopplade.

Peter och Erik hann även innan flytten i sovrummet:

- slipa och lacka golvet en andra vända.
- måla om skiljelinjen mellan vägg- och takfärg med en mycket bättre maskeringstejp. I det fallet är faktiskt dyrast bäst.
- målat element med elementsprayfärg och bakom element med rester från takfärgen och det blev jättebra.
- slipat och målat fönsterbrädan.
- målat vitt längst ner på gasröret så att det överrensstämmer med golvsockeln.

I köket:

- monterat fast täckskivor på skåpsidor, dekorlist ovanför och i underkant av väggskåp och satt fast golvsockel.



Men vi har en del kvar att göra. Som påminnelse hänger en att göra-lista i badrummet.

Jag är tillbaka

Förlåt. Mitt bloggande är under all kritik. Men vet ni? Vi har flyttat in och jag har mycket att berätta. Om mitt karriärsbyte från hantverkare tillbaka till journalist. Om hur vi sover om nätterna. Hur det funkar med diskmaskin. Om närheten till våra grannar. Och om hur vi mer än någonsin längtar efter förvaring hellre än att få upp kakel i köket.

Till att börja med - vi har hunnit vara Alviksbor i 1,5 vecka. Sovrummet och det allra mesta i köket hann bli klart inom avsatt tid, 15 april - 30 juni. Studentlägenheten är numera ett minne blott.

Hoppas ni vill följa vår resa. Den är långt i från klar.


RSS 2.0